Campanya perquè els amics i familiars de víctimes denunciïn

La ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, Leire Pajín, va anunciar ahir al Senat el llançament en breu d’una campanya per combatre la violència masclista amb dos missatges «contundents»: un que va dirigit a les víctimes perquè denunciïn i un altre a familiars, amics i coneguts perquè «siguin còmplices» i també denunciïn i donin suport. Els maltractadors de dones obligats a portar una polsera telemàtica o de seguiment GPS per controlar els seus passos ja sumen 641 a Espanya, gairebé el doble que fa un any, va explicar així mateix Pajín. La ministra va considerar que les polseres són «enormement efectives», i per això en els últims mesos el seu departament ha fet una crida als jutges perquè les imposin amb més freqüència.

MÉS CONSCIENCIACIÓ 

Pajín va destacar que actualment hi ha 5.117 maltractadors entre reixes i més de 96.000 dones protegides mitjançant diferents sistemes. La ministra va criticar, sense donar noms, alguns professionals de mitjans de comunicació que amb els seus comentaris contemporitzen i fins i tot justifiquen el maltractament i els va demanar més conscienciació i que evitin «debats perniciosos com el de les denúncies falses».

També va lamentar la ministra que, segons l’últim sondeig del CIS, «només l’1,2% dels espanyols està preocupat per la violència de gènere».

Font: El Periodico

Quant a dtarrega

Espai de difusió, d’intercanvi, d’opinió, de visibilitat, de polítiques d’igualtat. Des de Tàrrega, dones i homes construint una realitat més justa.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.