Save the Children recorda que els nens i nenes són les víctimes invisibles de la violència de gènere

En el que va de mes, quatre de menors d’edat han perdut la vida en circumstàncies vinculades a la violència de gènere.
 
Aquesta situació és només la punta de l’iceberg de la violència que, dia a dia, viuen molts nens i nenes  a casa seva, uns 800.000 nens i nenes cada any, segons el Govern.
 
Save the Children planteja la urgent necessitat de visibilizar als fills i les filles de les dones víctimes de violència de gènere. "La violència de gènere té un gran impacte en la vida dels nens i nenes per ser el nucli familiar ,la unitat on es construeixen les bases de les relacions amb les altres persones.
 
L’exposició a la violència de gènere durant la infantesa té repercussions negatives significatives en el desenvolupament emocional, social, cognitiu i acadèmic dels nens i nenes, afectant fins i tot el seu funcionament en la vida adulta," explica Yolanda Román, responsable d’Incidència Política de Save the Children.
 
La Llei Integral contra la Violència de Gènere no contempla ni preveu mesures específiques per atendre els fills i filles de les víctimes de violència de gènere. A més, a Espanya no hi ha un seguiment estadístic centralitzat des del Consell General del Poder Judicial ni de les ordres de protecció sobre els nens i nenes que viuen en llars on hi ha violència de gènere.
 
Save the Children insisteix en la necessitat de recollir aquestes dades estadístiques. Una idea clara sobre aquesta realitat promou el desenvolupament de mesures, recursos i pressuposts específics per atendre la infantesa que viu en llars on hi ha violència de gènere.
 
Save the Children recomana al Govern i les CCAA que adoptin mesurades i desenvolupin recursos específics per protegir i tatendre adequadament als nens i nenes víctimes de la violència de gènere, incloent els que no han rebut violència física directa.
 
 

Quant a dtarrega

Espai de difusió, d’intercanvi, d’opinió, de visibilitat, de polítiques d’igualtat. Des de Tàrrega, dones i homes construint una realitat més justa.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Save the Children recorda que els nens i nenes són les víctimes invisibles de la violència de gènere

  1. Els xiquets sempre paguen tots els mals que provoca la gent gran. 🙁

Els comentaris estan tancats.